Tags

,

I can’t believe I announced the extension of my studio more than a year ago and only now realise that I never followed through on that.

So in order to begin blogging again, I guess I might as well start where we left off. I’ve spent some time delaying this by internally debating whether to begin at the end instead, so a compromise was reached: I’ll either share willy-nilly regardless of when a thing actually happened OR this might be a one off heehaw petering out into nothing.

First I just wanted a vertical wall to hang stuff instead of stacking layers of canvasses over my shelves. This evolved into new window for extra light.

Husband thought skylights would be better.

Then while I was at it, I might as well add a second wall and a door to keep out stray cats and their disruptive, stinky behaviour. Oh, and a ceiling to prevent dust on my wall of paintings.

All that remained then was insulation on the two remaining walls and perhaps electricity. Because encaustics space. And papermache table. I simply spent more time clearing my only table in the other room than actually making stuff on it, and then it would be off limits for days with items drying.

So I basically just kept going way beyond the plan and I now occupy the entire hayloft apart from a middle aisle due to stairs in the middle. We’ve just concluded getting a new roof on two buildings this summer (asbestos fiber panels from the 60’s), so perhaps I’ll even insulate a bit more of the inbetween space. Although cold air still comes up from the stable below, I speculate it might even out the quick temperature changes through the roof tiles and perhaps some of the humidity.

All I need now is to get rid of my chronic headache.